Over ons

Fier & Co is een samenwerking tussen Marijke Geverink, Ingrid Andeweg, Elly van Exel en Petra Boerboom. Wij zijn alle vier coaches met verschillende expertises. Dat is onze kracht. Hieronder vind je meer informatie over ons.

Marijke Geverink

Compassie, er oprecht zijn voor jezelf en de ander. Dat zijn waarden die ik belangrijk vind in mijn leven en mijn werk. Je vitaal en fit voelen dragen bij aan een fijn en rustig leven. Ik heb gemerkt dat daardoor je veerkracht toeneemt en dat je tegenslagen beter op kunt vangen. Deze elementen neem ik mee in mijn leven en lopen als een ‘rode draad’ door mijn werk als coach. Bovenstaande inzichten zijn ontstaan door keuzes te maken die bij mij passen en waar ik energie van krijg. Mijn vrije tijd breng ik o.a. vaak door al wandelend in de natuur. Ik lees graag en houd me bezig met boetseren en schilderen.

Ik werk al jaren in diverse rollen en met verschillende aandachtsgebieden in de zorg. De laatste jaren heb ik me toegelegd op vitaliteit en inzetbaarheid en dan met name op leefstijl-, stress en burn-out coaching via Geverink Leefstijlcoaching Verder geef ik workshops gericht op stress, voeding en leefstijl.

Mijn werkwijze is open, to the point en praktisch. Klanten waarderen mijn nuchtere insteek en voelen zich erkend en gehoord met hun klachten.
Ik heb veel ervaring in de zorg én het onderwijs, bovendien ken en begrijp ik deze wereld.


Ingrid Andeweg

Ik geloof dat als je jezelf de ruimte gunt,  vanzelf boven komt drijven wat voor jou belangrijk is. Mijn belangrijkste waarden zijn vrijheid en ruimte. Ik geloof dat ieder mens tijd nodig heeft om te vertragen, om uit je hoofd in je lijf te komen. Dan ontstaat er ruimte om te voelen. Om te voelen wat jij wilt, waar jouw energie heen mag stromen en wat belangrijk is voor jou.

Het leven zit elke dag vol met nieuwe uitdagingen; dit doet een beroep op ons  improvisatievermogen en op  het vermogen om te gaan met veranderingen. Alle veranderingen die ik zelf in mijn leven heb meegemaakt hebben mij geleid naar nieuwe kansen, dromen, ontmoetingen en ontdekkingen over de ander en mezelf. Dat  prikkelt mij om mijn levenservaring, vakkennis en vaardigheden in te zetten en door te geven aan andere mensen.

Ik ben zorgprofessional en Vitaliteits- en natuurcoach. Ik heb veel ervaring en expertise opgedaan in het trainen, begeleiden en coachen bij verschillende zorginstellingen met uiteenlopende complexe doelgroepen en verschillende problematieken.

Een tijd geleden ben ik begonnen met power walking en zwemmen in natuurwater. Ik ervaar dat ik daarvan positiever, blijer en krachtiger word.  Als  Vitaliteits-en Natuurcoach zet ik deze ervaring graag in. En ik stimuleer je stil te staan bij het vinden van zingeving en antwoorden op levensvragen. Uiteraard bij voorkeur buiten, in de natuur.

Behalve dat ik dus heel blij word van zwemmen in natuurwater hou ik ook van sportieve fietstochten, lezen, koken, beeldhouwen, cultuur opsnuiven en reizen. Voor familie en vrienden maak ik graag tijd vrij om te filosoferen over het leven.


Elly van Exel

Ontspannen leven, daar gaat het mij om en dat streef ik na. Dat betekent zorgen voor zo weinig mogelijk stress, dingen doen waar ik plezier en zingeving aan ontleen en genieten van de kleine dingen in het leven.

In een vorig leven was ik werkzaam als jurist, docent en manager in het hoger onderwijs. Daarnaast ben ik als beroepscoach opgeleid om mensen individueel te coachen en teams te begeleiden in hun ontwikkeling. Dat doe ik al jaren met heel veel plezier. Al deze kennis, kunde en ervaringen zet ik nu voor mijn bedrijf Van Exel Training, Coaching & Advies.

In mijn werk als coach richt ik mij vooral op het verder ontwikkelen van persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling. Ik maak hierbij ook gebruik van systemisch werk en organisatie- en familieopstellingen.

Voor mij is ‘samen’ van grote waarde: ik vind het altijd een leuke uitdaging om mensen met hun kwaliteiten samen te brengen en met elkaar te gaan voor de dingen die we belangrijk vinden. Want samen bereiken we altijd meer dan alleen.

Die insteek vind ik niet alleen zinvol in mijn eigen omgeving, ik vind het belangrijk dat we altijd en overal, wereldwijd, oog hebben voor elkaar en de noden van anderen. Dat is de reden waarom ik naast mijn werk als (team)coach, ook vrijwilligerswerk doe bij organisaties die zich op maatschappelijk gebied inzetten. Zo heb ik samen met een aantal andere vrouwen de stichting Menskracht 22 opgericht. Deze stichting maakt persoonlijke ontwikkeling voor mensen met minimale financiële middelen mogelijk.


Petra Boerboom

Plezier, diepgang en wat relativering, die drie elementen probeer ik altijd terug te laten komen in alles wat ik doe. Ook in mijn werk als coach en trainer. Lol in je leven en in wat je met dat leven doet is belangrijke brandstof. Diepgang als tegenhanger is nodig om tot de essentie te komen en te voelen en te snappen waarom je doet wat je doet. Of deed wat je deed. En relativering ten slotte helpt om jezelf niet altijd even serieus te nemen. 

Je komt mij tegen als iemand bij wie je je snel op je gemak voelt. Ik denk dat de meeste mensen deugen, ben altijd erg nieuwsgierig naar wat mensen beweegt (letterlijk en figuurlijk) en vind niet gauw iets gek. Ik kan goed analyseren, de rode draad uit een verhaal halen en de tegenstrijdigheden opmerken. Die ik dan liefdevol confronterend benoem.

Naast coachen en trainen ben ik dol op dansen en zingen, lange-afstand-wandelingen, musea, theater en boeken. En ik geniet graag van lekker eten met een glas mooie wijn. 

Na de opleiding aan de Academie Mens & Arbeid heb ik verschillende rollen en functies bekleed in het Personeel & Organisatiewerk. Sinds 2015 ben ik me steeds meer gaan richten op het coachen, begeleiden en trainen van individuen en groepen, eerst in loondienst en nu enkele jaren vanuit mijn bedrijf Movementa coaching en advies. Ik heb een algemene coachopleiding gevolgd,  aangevuld met diverse opleidingen en trainingen, zoals danscoaching, biografisch coachen,  voice dialogue en systemisch werk. Sinds 2020 ben ik Register Loopbaancoach (RL)