Stress en burn-out

Heb je het gevoel altijd maar “aan” te staan? Blijft je hoofd maar malen? Gun je jezelf steeds minder tijd om te ontspannen? Ervaar je stress? Vind je het moeilijk om een ​​balans te vinden tussen werk en privéleven? Loop je de kans op een burn-out? Dan kan de training ‘Stress te gek?!’ je hierbij helpen.

Stress en burn-out

Veerkracht en balans: word bewust van de invloed van stress op je lichaam en geest

Inzicht, bewustzijn en praktische oefeningen voor meer veerkracht en balans in je Leven

De training geeft je inzicht in de fysieke gevolgen van stress en de werking van (stress)hormonen, zenuwstelsel en brein. Zo leer je dat chronische stress een fysiek probleem is dat verstrekkende gevolgen kan hebben.

Door de training word je je bewust van het belang van hersteltijd en leer je hoe je hiermee om kunt gaan. Je leert ook hoe je persoonlijke signalen kunt herkennen als er sprake is van een hersteltekort.

De training laat zien hoe voeding, beweging, ademhaling en meditatie invloed hebben op stress. Je krijgt praktische tips en tools die je direct kunt toepassen om beter voor jezelf te zorgen en stress te verminderen.

Waarom is het belangrijk om stress en burn-out te voorkomen?

Het voorkomen van stress en burn-out is cruciaal voor het behoud van onze gezondheid en welzijn. Een teveel aan stress kan leiden tot fysieke en mentale uitputting, wat kan leiden tot ziekteverzuim en verminderde productiviteit. Het verminderen van stress en het voorkomen van burn-out kan ook een positieve invloed hebben op onze relaties, persoonlijke groei en algemene levenskwaliteit. Door tijdig in te grijpen en de juiste tools en technieken te gebruiken, kunnen we een gezonde balans vinden tussen werk en privéleven en ons welzijn op de lange termijn waarborgen.

Voor wie is de training?

Deze maatwerktraining kan onderdeel zijn van een persoonlijk en teamontwikkelingstraject. Ook leidinggevenden en HR-professionals hebben baat bij deze training. Door signalen van stress te herkennen, kunnen ze de juiste preventieve interventies inzetten.

Voorkom Stress en Burn-out

Met de training ‘Stress te gek?!’ leer je hoe je beter voor jezelf kunt zorgen en stress en burn-out kunt voorkomen. Of je nu een werknemer bent die worstelt met stress, een leidinggevende die zijn team wil ondersteunen of een HR-professional die op zoek is naar manieren om stress op de werkvloer te verminderen, deze training is voor jou.

Neem voor meer informatie contact met ons op.