Teamontwikkeling

Willen jullie je als team verder ontwikkelen? Elkaar beter leren kennen? Concrete doelen stellen? Verborgen patronen ontdekken? Wij helpen je verder met jullie teamontwikkeling. Alle trainingen zijn maatwerk, geen confectie en daarom helemaal aansluitend bij wat jullie team nodig heeft.

Een fier team – basis

team werkt samen door samen met Fier & Co te werken aan teamontwikkeling

Welke kwaliteiten heeft jullie team? Hoe kan je de onderlinge samenwerking verbeteren?

Ontdek in deze training de kwaliteiten van verschillende gedragsstijlen binnen jullie team en hoe deze invloed hebben op elkaar. Verstevig hiermee de basis voor een fier team.

Wij werken met een DISC en Drijfveren analyse. Je leert je eigen gedrag beter te begrijpen en je krijgt inzicht in het gedrag van jouw teamleden. Dit bevordert de onderlinge samenwerking, vertrouwen en verbinding. Je gaat elkaar en elkaars keuzes beter begrijpen. Hiermee leg je een stevig fundament voor een fier team.

Deze training is onderdeel van onze Vier-V methode, maar kan ook afzonderlijk voor teamontwikkeling worden ingezet.  

Deze training is maatwerk. Wil je meer weten? Laat het ons weten en we nemen snel contact met je op.


Een fier team met een duidelijk doel

Een fier team koerst op het doel af.

Je gaat met jouw team aan de slag om samen te bepalen hoe jullie koers gaan zetten om de teamresultaten te bereiken. Duidelijke en concrete doelen formuleren. Waar staan jullie als team voor? Wat willen jullie als team bereiken? Hoe gaan jullie dat als team doen? Wat hebben jullie als team nodig om de afgesproken resultaten te bereiken. Een sterk en trots team zet samen een koers uit.

Deze maatwerktraining kan deel uitmaken van onze Vier-V methode, maar is ook heel goed afzonderlijk te volgen, bijvoorbeeld als onderdeel van een teamdag in het kader van teamontwikkeling.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Teamontwikkeling door samen concrete doelen te stellen.

Patronen van een fier team

Iedere organisatie en ieder team heeft zijn eigen patronen. Sommige patronen zijn helpend en andere patronen werken belemmerend. Een organisatieopstelling kan behulpzaam zijn om binnen een organisatie of team de essentie van het patroon boven water te krijgen. Via een organisatieopstelling kan je inzicht krijgen in vragen zoals:

  • Waarom is het verloop zo groot?
  • Waarom verloopt de samenwerking zo stroef?
  • Wat heeft dit team van mij als leidinggevende nodig?
  • Wat belemmert dit team om doelen te behalen?

Een organisatieopstelling is een ruimtelijke weergave van het systeem van de organisatie of het team. Teams, teamleden, afdelingen, klanten, vraagstukken, thema’s of doelen worden in verhouding tot elkaar opgesteld. Verbanden, patronen en verstoringen worden zichtbaar en kunnen de basis vormen voor een oplossingsrichting.

Nieuwsgierig naar de patronen in jouw team? Neem dan contact op.